Tanken op het werk

Kwart benzinestations te veel
28 januari 2016

Tanken op het werk

Automobilisten kennen het vast: na een lange werkdag moet je snel naar een afspraak. Hoe vervelend is het dan als je tank leeg is. Een bedrijf in Texas heeft daar nu wat op gevonden. Zij rijden rond met een wagentje en gooien je tank vol terwijl je op kantoor zit. Booster Fuels heet het bedrijf, ze zijn in het nieuws omdat ze net een investering van negen miljoen binnen hebben.

Op dit moment zijn de medewerkers van Chegg, een bedrijf in studieboeken, de gelukkigen. Werknemers parkeren ‘s ochtends gewoon hun auto. Als ze willen dat hun auto wordt volgetankt, geven ze dat aan in de speciale app van Booster. Op een drukke dag kan de tankwagen 100 auto’s van nieuwe brandstof voorzien. De prijzen zijn vergelijkbaar met concurrerende benzinestations. Of zelfs iets goedkoper, want de brandstof wordt goedkoop ingekocht.

Het bedrijf gaat zich nu richten op een groter klantenbestand in onder andere Noord-Texas en Sillicon Valley. Is dit de toekomst? Misschien wel, al kan de opmars van elektrische auto tanken straks in een keer overbodig maken…